10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVicepreședintele CJ Suceava, urmărit penal de procurorii DNA pentru luare de mită

Vicepreședintele CJ Suceava, urmărit penal de procurorii DNA pentru luare de mită

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Silviu Cristinel Crețu, considerat mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, urmărit penal de procurorii DNA, pentru luare de mită și trafic de influență

Silviu Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru luare de mită și trafic de influență, fiind acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri 40.000 de euro, conform G4Media.ro.

Crețu trece în Suceava drept mâna dreaptă a lui Gheorge Flutur, președintele Consiliului Județean, cariera sa fiind strâns legată de cea a liderului liberal în ultimii 20 de ani.

Vicepreședinte al CJ Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro

„La începutul lunii decembrie 2020, Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro”, conform unui comunicat al DNA. Acesta ar fi promis că „va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp”.

În perioada 16 – 29 martie 2022, „Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava”.

Luni, 4 aprilie, Crețu „ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”.

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, omul de afaceri în discuție ar fi Vasile Ioan Rîpan, care a reziliat recent un contract privind modernizarea a două mari porțiuni de drum județean, afirmând că „nu mai poate lucra în condițiile financiare de la semnare, în special din cauza exploziei prețurilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS