10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi ani de închisoare pentru o mită de 10 euro

Doi ani de închisoare pentru o mită de 10 euro

Tribunalul Mehedinţi a condamnat, luni, la doi ani de închisoare, un cetăţean sârb deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. Potrivit anchetatorilor, inculpatul a încercat să ofere mită unui poliţist de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I. Este vorba de suma de 10 euro, care a fost confiscată de instanţă.

Potrivit oamenilor legii, cetăţeanul sârb a încercat să mituiască poliţistul de frontieră pentru că nu avea la el permisul de conducere.

„În data de 3 octombrie 2019, un agent de poliție din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin, a sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, cu privire la faptul că un cetățean sârb s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, pe sensul de ieșire din România, fără a îndeplini condițiile legale pentru părăsirea teritoriul țării, respectiv nu avea asupra sa permisul de conducere.

Cu această ocazie, pentru ca polițistul de frontieră să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul de a-i permite ieșirea din țară și pentru a urgenta verificările specifice, cetățeanul sârb i-a oferit o sumă de bani în euro, cu titlu de mită, sumă care a fost refuzată categoric”, au explicat ofiţerii anticorupţie.

Ulterior, anchetatorii au realizat o acţiune de prindere în flagrant a suspectului.

Doi ani de închisoare pentru dare de mită

Cetăţeanul sârb a fost deferit justiţiei în iunie 2020. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi, instanţă care s-a pronunţat luni, pe 21 martie. Inculpatul a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru dare de mită. Instanţa a dispus confiscarea sumei de bani oferită poliţistului de frontieră.

„Condamnă pe inculpatul V.G. la pedeapsa de doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Dispune confiscarea sumei de 10 de euro, oferită de inculpatul V.G. cu titlu de mită, sumă consemnată la CEC BANK – Sucursala Drobeta Turnu Severin, la dispoziţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Mehedinţi nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS