22.8 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSoția unui magnat și politician ucrainean a ieșit din țară cu 22 de milioane de lire sterline

Soția unui magnat și politician ucrainean a ieșit din țară cu 22 de milioane de lire sterline

Soția unui politician ucrainean a trecut granița în Ungaria cu aproape 29 de milioane de dolari și un milion și jumătate de euro cash, adică 22 de milioane de lire sterline. Banii erau puși în mai multe valize.

Banii au fost găsiți de poliția de frontieră din Ungaria. Procurorii din Kiev au deschis o anchetă.

Politicianul ucrainean Igor Kotvitsky susține că soția sa nu a scos bani din țară

Politicianul ucrainean Igor Kotvitsky, de 52 de ani, a declarat că soția sa a ieșit din țară pentru a naște, însă a negat informațiile potrivit cărora avea sume imense de bani la ea.

„Toți banii mei sunt în băncile din Ucraina, nu am scos nimic”, a spus acesta înainte de a-și închide conturile de social media.

Anastasia Kotvitska, soția politicianului, a călătorit în Ungaria însoțită de doi bărbați și mama sa, fără să declare banii, potrivit dailymail.co.uk.

Filieră de scos banii din Ucraina

Aceasta nu a declarat banii atunci când a părăsit Ucraina, însă autoritățile din Ungaria au descoperit ce avea aceasta, de fapt, în valize. Ulterior, soția politicianului a recunoscut că a intrat cu banii în Ungaria.

Banii au fost transportați în mai multe valize

Igor Kovitsky controlează, prin intermediul asociaților, Sistemele de Energie Nucleară din Ucraina și zăcămintele de uraniu din țară. De asemenea, are legături strânse cu fostul ministru de Interne Arsen Avakov.

Există o o filieră în Ucraina care ajută elita bogată să-și ia averea în străinătate evitând restricțiile..
Numele vameșilor și polițiștilor de frontieră care fac acest lucru sunt bine cunoscute în cercuri restrânse.

Acum se solicită o anchetă penală asupra polițiștilor de frontieră de la punctul de trecere din regiunea transcarpatică a țării, unde se presupune că s-ar fi „închis“ ochii la fluxul de numerar din țară.

Omul de afaceri de la Kiev, Seyar Khushutov, care a dezvăluit cazul Kotvitska, a declarat că există un tarif de mită perceput de ofițerii vamali care permite numerarului să părăsească țara.

Aceste plăți ilicite se ridică la „între 3 și 7,5 la sută”, în funcție de valoarea și nivelul solicitantului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS