16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment24 de percheziţii în trei judeţe într-un dosar de vaccinări fictive

24 de percheziţii în trei judeţe într-un dosar de vaccinări fictive

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Neamţ au efectuat, marţi, 24 de percheziţii domiciliare în judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de corupţie şi fals, informează Agerpres.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie 2021 – martie 2022, mai multe persoane din judeţele Neamţ, Iaşi şi Bacău ar fi eliberat, în mod ilegal, certificate de vaccinare, care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri şi date informatice, precum şi aproximativ 57.000 de euro şi 22.000 de lei”, se precizează într-un comunicat remis Agerpres de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

Potrivit sursei citate, 14 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În activităţi au fost angrenaţi poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Neamţ, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Roman, secţiilor de poliţie rurală Sagna şi Oniceni, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bacău şi Iaşi şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Neamţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS