6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAvion militar american, prăbușit în Norvegia

Avion militar american, prăbușit în Norvegia

Un avion militar american cu un echipaj format din patru participanți la manevrele NATO în Norvegia a fost dat dispărut vineri seară, au anunțat serviciile de urgență ale țării scandinave, informează Hotnews.

„O aeronavă militară americană, US OSPREY, a fost dată dispărută la ora 18.26 (1726 GMT) la sud de Bodø” (nord), a declarat Serviciul de Salvare a Norvegiei de Nord (HRS) într-un comunicat, precizând despe condițiile meteorologice din zonă că sunt proaste.

Patru persoane se aflau la bordul aeronavei într-o misiune de antrenament în cadrul Exercise Cold Response, care implică 200 de aeronave și aproximativ 50 de nave.

„Nu suntem la locul respectiv, așa că nu știm nimic despre cei patru oameni care se aflau la bord”, a declarat purtătorul de cuvânt al HRS, Jan Eskil Severinsen.

Exercițiul Cold Response 2022 își propune să testeze capacitatea Norvegiei de a primi întăriri externe în cazul unei agresiuni din partea unei țări terțe, în temeiul articolului 5 din Carta NATO care îi obligă pe membrii săi să vină în ajutor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS