20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFace puşcărie după ce a cultivat canabis în apartament

Face puşcărie după ce a cultivat canabis în apartament

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu executare un tânăr de 23 de ani, acuzat că a cultivat plante de canabis într-un apartament din Craiova. Iniţial, la Tribunalul Dolj, inculpatul a primit aceeşi pedeapsă, însă cu suspendare. Prietena sa a fost condamnată la un an şi şapte luni închisoare cu suspendare.

Procurorii DIICOT au obţinut, în iulie 2020, un mandat de supraveghere a convorbirilor unui bărbat suspectat de trafic de droguri de risc. Ulterior, bărbatul a fost identificat ca fiind un craiovean de 23 de ani. Anchetatorii au stabilit că, în seara zilei de 8 august 2020, suspectul a vândut o jumătate de gram de canabis. Cumpărătorul a fost oprit în trafic de ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate, în apropierea localităţii Gura Văii.

„Primul dintre suspecți a declarat că posedă canabis, context în care a predat organelor de poliție un plic din material plastic, cu sistem de închidere tip „zip-lock”, ce conținea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, sub formă de muguri, despre care a afirmat că le-a cumpărat, contra sumei de 90 de lei, pentru consum propriu, în cursul aceleiași seri, în jurul orei 21.50, de la un tânăr”, au reţinut anchetatorii. Tranzacţia a avut loc în parcarea unui hotel din centrul Craiovei.

Plantaţie de canabis, într-un apartament din Craiova

Mai departe, anchetatorii au făcut o percheziţie domiciliară într-un apartament de pe Calea Bucureşti din Craiova. Acolo locuia tânărul de 23 de ani, împreună cu prietena sa. În apartament, oamenii legii au găsit 32 de plante de canabis, cultivate în ghivece de plastic. Au mai fost găsite trei borcane în care se aflau fragmente vegetale, tulpina unei plante de canabis, dar şi o instalație electrică artizanală şi dispozitive de climatizare. De asemenea, oamenii legii au găsit un pistol de calibru 6 mm.

În total, oamenii legii au ridicat 33 plante de canabis şi 293 grame de canabis. În urma anchetei s-a stabilit că tânărul de 23 de ani a fost ajutat de prietena sa să cultive plantele.

Instanţa a reţinut că tânărul de 23 de ani a recunoscut în faţa anchetatorilor că s-a ocupat de cultivarea plantelor, fiind ajutat de prietena sa. A recunsocut şi că, pe 8 august 2020, a vândut droguri unui tânăr.

Ulterior, a susţinut că nu a consumat canabis, că nu a avut niciodată asupra sa pistolul găsit de oamenii legii, dar şi că nu i-a oferit canabis prietenei sale. Acesta din urmă a recunoscut că a ajutat la întreţinerea plantelor, dar şi că a consumat droguri de la prietenul său.

Face puşcărie pentru trafic de droguri de risc

Cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei în ianuarie 2020. Tânărul a fost acuzat de trafic de droguri, deţinere de droguri pentru consum şi nerespectare a regimului armelor și al munițiilor. Prietena sa a fost acuzată de complicitate la trafic de droguri de risc.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat pe 30 august 2021. Tânărul de 23 de ani a primit o pedeapsă de doi ani şi două luni închisoare cu suspendare. Prietena sa a fost condamnată la un an şi şapte luni închisoare, tot cu suspendare. Hotărârea instanţei a fost atacată de procurorii DIICOT cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Marţi, pe 15 martie, instanţa a admis acţiunea anchetatorilor şi a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa de doi ani şi două luni de închisoare. Hotărârea instanţei este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS