13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentStudenta la Medicină acuzată că a ucis și tranșat un bărbat ar putea fi eliberată condiționat

Studenta la Medicină acuzată că a ucis și tranșat un bărbat ar putea fi eliberată condiționat

Judecătoria Gherla a decis luni să o elibereze condiționat pe Carmen Șatran, aflată în penitenciar din anul 2009. Ea a fost condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare după ce, împreună cu prietenul ei, ar fi ucis și tranșat un bărbat într-o cameră a unui cămin al Facultății de Medicină din Timișoara.

Eliberarea condiționată vine ca urmare a propunerii înaintate de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla (judeţul Cluj), acolo unde este încarcerată Carmen Șatran, scrie tion.ro.

Decizia luată luni de Judecătoria Gherla nu este definitivă.

Carmen Șatran, care executa pedeapsa în regim deschis, a cerut anul trecut în septembrie să fie eliberată condiționat, spunând că „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”.

Tânăra trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuție eliberarea sa condiționată

Tânăra trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuție eliberarea sa condiționată, iar până în data de 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisie, ea a executat efectiv 4.422 de zile. Carmen Șatran a mai câștigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii, în timp ce alte 428 de zile le-a câștigat prin muncă în timpul detenției, scrie tion.ro.

Carmen Șatran (fostă Bejan) a fost judecată în acest caz împreună cu prietenul ei, fiind acuzați că au ucis și tranșat un bărbat de etnie romă într-o cameră a unui cămin a Facultății de Medicină din Timișoara, în august 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS