27.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 septembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentDoljean căutat de francezi pentru furturi de peste 100.000 de euro

Doljean căutat de francezi pentru furturi de peste 100.000 de euro

Polițiștii din Filiași au încarcerat un bărbat de 30 de ani, din comuna Brădești, căutat de autoritățile franceze pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt. Potrivit oamenilor legii, în asociere cu alte persoane, suspectul ar fi furat materiale și utilaje în valoare de 110.000 de euro.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul urmărit a fost depistat în comuna doljeană Secu.

”Ieri, polițiști din cadrul Secției 15 Poliție Rurală Filiasi au depistat, pe raza comunei Secu, un bărbat de 30 de ani, din comuna Brădeşti, sat Răcari. Pe numele acestuia, autoritățile din Franța au emis o cerere de extrădare în baza unui mandat european de arestare, pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a 12 infracţiuni, respectiv 10 infracțiuni de furturi prin efracție, agravate de circumstanța participației, o infracțiune furt în participație, o infracțiune de asociere de infractori, constând în aceea că, în perioada 25 iulie 2019 – 11 februarie 2020, ar fi sustras din magazine, împreună cu alte persoane, materiale și utilaje pentru grădinărit, creând un prejudiciu de 110.000 de euro”, au precizat polițiștii doljeni.

Bărbatul a fost escortat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele său ordonanță de reținere pentru 24 ore. Suspectul urmează să fie dus la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă în vederea predării către autoritățile franceze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS