8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentA condus băut şi drogat şi a fugit de poliţişti

A condus băut şi drogat şi a fugit de poliţişti

Un tânăr de 23 de ani, din Caraula, care a fost depistat conducând cu 108 km/h pe Calea Severinului din Craiova, a refuzat să tragă pe dreapta şi a fost urmărit de poliţişti mai bine de un kilometru. După ce a fost prins de poliţişti, aceştia din urmă au stabilit că şoferul băuse şi consumase droguri înainte de a se urca la volan.

Potrivit oamenilor legii, tânărul a fost despista conducând peste limita legală de viteză în cursul zilei de sâmbătă. A refuzat să oprească şi a fost urmărit de poliţiştii de la rutieră.

„În dimineața zilei de ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce se aflau în executarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Calea Severinului, din localitate, au constatat că un autoturism se deplasa cu viteza de 108 km/h. Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire al autoturismului, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, pe o distanță de aproximativ 1 km, unde pe o alee adiacentă, conducătorul auto a oprit și a încercat să fugă, pentru a se sustrage controlului”, au precizat oamenii legii.

Fugarul a fost somat de polițiști să se oprească, iar unul din agenți a tras un foc de avertisment în aer. În final, șoferul a fost prins de polițiști, care l-au dus la sediul poliției pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, şoferul a fost identificat în persoana unui tânăr de 23 de ani, din Caraula. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, aparatul drugtest a indicat un rezultat pozitiv. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS