10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPercheziţii la vânzători de canabis din patru judeţe

Percheziţii la vânzători de canabis din patru judeţe

Ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate din Craiova au descins, săptămâna trecută, la mai multe persoane din Dolj, Olt, Constanţa şi Tulcea, suspectate de trafic de droguri şi criminalitate informatică. Oamenii legii au ridicat 137 de doze de fragmente vegetale, sisteme informatice, carduri și sume de bani. Vineri, trei dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv.

Potrivit oamenilor legii, au fost efectuate 23 de percheziţii domiciliare. Au fost vizaţi suspecţi din patru judeţe, printre care Dolj şi Olt.

„La data de 3 martie polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – S.T. Craiova, au efectuat 23 de percheziții, în județele Dolj, Olt, Constanţa şi Tulcea, la persoane bănuite de trafic de droguri şi criminalitate informatică.

În urma activităților, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 137 de doze din staniol conținând fragmente vegetale, dispozitive de mărunţire şi recipiente ce poartă urme de fragmente vegetale, cântare electronice de precizie, sisteme informatice, înscrisuri, carduri bancare și 10.500 de lei”, au explicat oamenii legii.

Trei suspecţi, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

După percheziţii, şase persoane au fost duse la sediul DIICOT din Craiova. Procurorul de caz a dispus reținerea a trei dintre suspecţi pentru 24 de ore.

În cursul zilei de vineri, cei trei au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestare inculpaţilor pentru 30 de zile.

„Respinge cererile formulate de inculpaţii S.I. şi F.A., prin apărători, cereri prin care solicită luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu. Respinge cererea formulată de inculpatul B.R., prin apărător, cerere prin care solicită luarea măsurii preventive a controlului judiciar. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, judeţul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS