16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestat pentru trafic de minori şi act sexual cu o minoră

Arestat pentru trafic de minori şi act sexual cu o minoră

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, vineri, arestarea preventivă a unui bărbat acuzat de procurorii DIICOT de trafic de minori și act sexual cu un minor. Al doilea inculpat, care este cercetat pentru act sexual cu un minor, a fost plasat sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, cei doi au întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani. Unul dintre inculpaţi ar fi determinat victima să întrețină relații sexuale cu alţi bărbați, contra unor sume de bani.

Procurorii DIICOT au explicat că minora de 13 ani a fost racolată pe o reţea de socializare. Metoda folosită de unul dintre inculpaţi a fost cea denumită “loverboy”.

„S-a reținut faptul că, la șfârșitul lunii decembrie2021/începutul lunii ianuarie 2022, unul dintre inculpați a recrutat prin intermediul unei platforme de socializare, prin inducerea în eroare (folosind metoda “loverboy”), acțiuni întreprinse profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, minoră în vârstă de 13 ani, cu care a întreținut relații sexuale. Ulterior, inculpatul a determinat persoana vătămată să întrețină relații sexuale cu diferiți bărbați contra unor sume de bani. Cel de-al doilea inculpat este cercetat sub aspectul săvârșirii de act sexual cu un minor”, au precizat anchetatorii.

Arestat pentru trafic de minori

Pe data de 3 martie, procurorii DIICOT au dispus reţinerea celor doi inculpaţi. Anchetatorii au mai explicat că, în timpul audierilor, minora a beneficiat de consiliere psihologică, dar şi de măsurile legale de protecție.

Vineri, după o noapte petrecută în arest, cei doi bărbaţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea unuia dintre inculpaţi pentru 30 de zile. Celălalt inculpat a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost deja contestată de bărbatul arestat preventiv. Contestaţia acestuia va fi judecată de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS