26.2 C
Craiova
luni, 4 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăEvenimentClopot de 300 kg furat de la Mănăstirea Hlincea

Clopot de 300 kg furat de la Mănăstirea Hlincea

Preotul Bogdan Mihalachi de la Mănăstirea Hlincea, județul Iași, a anunțat că a dispărut un clopot de 300 de kilograme, informează Ziarul de Iași.

Clopotul fusese cumpărat de la un alt locaș de cult, Mănăstirea „Petru Vodă”, şi costase 21.000 de lei.

Poliţiştii ieşeni au preluat cazul și urmăresc de câteva zile toate punctele de colectare a fierului vechi, pentru a găsi clopotul, înainte de a fi topit. Obiectul era confecţionat din bronz şi alamă.

Reprezentanții mănăstirii susțin că obiectul furat era afară, în şantier, biserica fiind în construcție de mai mulți ani.

”Mi l-au luat cum aţi lua un tort din cofetărie, l-au pus în căruţă şi l-au transportat într-una dintre nopţile 28 februarie spre 1 martie sau 1 spre 2 martie. Sper să clarificăm cu camera video din zonă situaţia, au fost cei de la poliţie. Mi-au spus că se duc în zonă să vadă cine are căruţă în sat, să vadă familiile”, a spus preotul Bogdan Mihalachi.

Pe clopot era inscripţionat numele celebrului preot Iustinian Pârvu şi hramul „Sfinţii Arhanghelului Mihail şi Gavril”, exact hramul bisericii care urmează să fie construită în Hlincea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS