20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCăutat pentru păgubirea statului italian cu aproape 15 milioane de euro, prins la Craiova

Căutat pentru păgubirea statului italian cu aproape 15 milioane de euro, prins la Craiova

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, vineri, arestarea preventivă a unui craiovean de 54 de ani, căutat de autorităţile din Italia pentru participare la un grup infracțional organizat și înșelăciune. Potrivit oamenilor legii, craioveanul, alături de alţi suspecţi, ar fi obținut în numele a peste 6.000 de persoane venituri pentru starea de urgență. Prejudiciul a fost calculat la aproape 15 milioane de euro.

Reprezentanii IPJ Dolj au precizat că bărbatul, pe numele căruia fusese emis un mandat european de arestare, a fost ridicat în cursul zilei de joi.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au desfăşurat o acţiune pentru depistarea persoanelor urmărite internaţional în temeiul legii, posesoare de mandate europene de arestare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, pe raza municipiului Craiova, un bărbat 54 de de ani, din Craiova, față de care autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la un grup infracțional organizat și înșelăciune”, au explicat oamenii legii.

Prejudiciu de aproape 15 milioane de euro

Potrivit poliţiştilor doljeni, craioveanul de 54 de ani a făcut parte dintr-un grup infracţional care ar fi prejudiciat statul italian cu aproape 15 milioane de euro.

„Bărbatul, în complicitate cu alte persoane, ar fi constituit, promovat și asociat într-un grup infracțional, cu scopul de a obține, pentru aproximativ 6.200 de persoane, beneficiul cetățeniei sau venituri din starea de urgență, deși nu aveau dreptul să facă acest lucru, întrucât nu au fost niciodată rezidenți în Italia, cauzând astfel un prejudiciu statului de aproximativ 14.600.000 euro”, au mai precizat poliţiştii doljeni.

În cursul zilei de joi, bărbatul a fost dus în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care au dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore.

Vineri, după o noapte petrecută în arest, craioveanul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 15 zile.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Dispune arestarea provizorie în vederea predării către autorităţile judiciare din Italia a persoanei solicitate P.M. pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 18.02.2022 până la data de 04.03.2022, inclusiv”, au dispus judecătorii.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS