11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Țigări de contrabandă de peste 58.000 lei, confiscate

(VIDEO) Țigări de contrabandă de peste 58.000 lei, confiscate

-

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Halmeu au descoperit 5.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare aproximativ 58.000 de lei.

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – ITPF Sighetu Marmaţiei – s-a desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Un echipaj al poliției de frontieră aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat a observat, folosind tehnica de vedere pe timp de noapte, pe direcția localității Dabolţ, un grup de patru persoane aflat pe un teren agricol. În momentul în care poliţiştii de frontieră s-au apropiat, persoanele au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând frontiera în Ucraina.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu luarea unor măsuri de cercetare și verificare a zonei.

Polițiștii au descoperit, ascunse în vegetaţie, pe marginea unui canal de drenaj, mai multe colete învelite în folie. Acestea au fost transportate la sediul instituţiei unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări, de provenienţă extracomunitară.

Marfa, în valoare de 58.500 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS