10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArestați preventiv pentru trafic de persoane și proxenetism

Arestați preventiv pentru trafic de persoane și proxenetism

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoaneau efectuat 2 percheziții în județul Ilfov. Au pus în aplicare 2 mandate de aducere, pentru 2 persoane bănuite de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale și proxenetism, pe relația Marea Britanie și, în plan intern, în municipiul București și județul Ilfov.

Din cercetări a reieșit că cele 2 persoane, în perioada 2020 – 2021, ar fi recrutat, găzduit și obligat să practice prostituția mai multe victime majore, prin exercitarea de violențe fizice și psihice, victime recrutate inițial prin metoda „Loverboy” și prin intermediul unor aplicații de socializare.

Persoanele bănuite ar fi folosit, în activitatea infracțională din România, dar și din Marea Britanie, 2 site-uri de anunțuri de publicitate, din mediul online,  persoanele bănuite însușindu-și sumele de bani astfel obținute.

În urma percheziției efectuate, au fost ridicate mai multe telefoane și dispozitive electronice, precum și mai multe mijloace materiale de probă.

La finalizarea cercetărilor, cele 2 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

La data de 17 februarie, procurorul de caz a dispus reținerea celor în cauză, aceștia fiind  prezentați, în aceeași zi, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.

Tribunalul București a dispus, în cursul aceleiași zile, arestarea preventivă a celor 2, pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS