3.4 C
Craiova
vineri, 8 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentO furtună puternică a lovit orașul Hamburg

O furtună puternică a lovit orașul Hamburg

O furtună puternică a lovit orașul Hamburg la primele ore ale dimineții. Mai multe zone, inclusiv piața locală de pește, sunt sub apă. Se întâmplă fix în ziua în care, acum 60 de ani, inundațiile devastatoare au dus la moartea a 315 oameni. Și acum bătrânii vorbesc despre acele momente.  

Se pare că istoria se repetă în Hamburg, unde mai multe zone au fost inundate, joi dimineață. Nu au fost însă raportate persoane care să-și fi pierdut viața. Alta a fost situația însă în urmă cu 60 de ani.

În 1962, furtuna Vincette a lovit cu forța unui uragan

Pentru noaptea de 17 februarie 1962 a fost emisă o avertizare de furtună puternică, dar aproape nimeni din Hamburg nu a luat-o în serios. În timpul nopții, furtuna Vincette a lovit cu forța unui uragan, a spart mai multe diguri, iar 315 persoane au murit. Zeci de mii au rămas fără adăpost. Mulți nu s-au mai putut întoarce niciodată la casele lor.

Atunci, apa a distrus case, a smuls copaci și a distrus drumuri.  Multe zone au rămas izolate, iar oamenii au rămas fără curent electric și fără posibilitatea de a contacta telefonic pe cineva. S-a ajuns la situația în care unii au fost evacuați cu elicopterul. conform Digi24.

Zonele din portul Hamburg sunt în mod regulat sub apă după furtună

Zonele din portul Hamburg sunt în mod regulat sub apă după furtună. Datorită digurilor înalte de protecție împotriva inundațiilor, acestea rămân un pericol doar pentru mașinile parcate în zonă.

Așadar, strategia orașului nu mai este doar să reacționeze la dezastrele ecologice, ci să fie pregătite din timp. Experții se așteaptă ca nivelul apei de pe coasta Mării Nordului să crească cu până la un metru în anul 2100, comparativ cu începutul mileniului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS