6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentReţinuţi pentru trafic de minori după ce au forțat o fată de 13 ani să se prostitueze 

Reţinuţi pentru trafic de minori după ce au forțat o fată de 13 ani să se prostitueze 

Procurorii DIICOT Bacău au reținut marți trei bărbați acuzați de trafic de minori, proxenetism, viol, tâlhărie și folosirea prostituției infantile, potrivit unui comunicat oficial.

Cei trei sunt acuzați că, la începutul anului 2021, au recrutat o minoră de 13 ani și au forțat-o să întrețină relații sexuale, apoi i-au furat bijuteriile. Ulterior, ei au încercat să o forțeze pe tânără să se prostitueze. Procurorii au cerut pentru cei trei arestarea preventivă, conform G4Media.ro.

România are dificultăți majore în combaterea traficului de persoane

Cu un sistem al asistenței sociale afectat grav de pandemia de coronavirus și de subfinanțare, România are dificultăți majore în combaterea traficului de persoane.

Conform tendințelor actuale identificate în Raportul publicat recent de Uniunea Europeană privitor la traficul de persoane, numărul copiilor români exploatați a crescut de 10 ori în ultimii 2 ani de raportare.

Potrivit raportului Departamentului de Stat al SUA, România rămâne pentru al treilea an consecutiv pe lista de supraveghere la nivelul 2, în țara noastră fenomenul traficului de persoane fiind cel mai accentuat din Europa, comparabil doar cu situația din Irlanda sau Belarus. În categoria 3, cea mai problematică din raportul Departamentului de Stat, se află țări precum Rusia, China sau Cuba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS