10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Patru tone de cocaină, găsite de marina columbiană într-un submarin

(VIDEO) Patru tone de cocaină, găsite de marina columbiană într-un submarin

-

Patru tone de cocaină au fost găsite de marina columbiană într-un submarin care se îndrepta spre America Centrală, când a fost interceptat de autorități.

Odată ajunse pe piața neagră, drogurile ar fi valorat 150 de milioane de dolari, potrivit www.dailymail.co.uk. Este cea mai mare captură de cocaină descoperită de forțele navale din Pacific în ultimii doi ani.

Patru bărbați au fost luați în custodie, inclusiv un cetățean ecuadoran identificat ca Jorge P.B., care este căutat de un tribunal federal din Statele Unite pentru acuzații de trafic de droguri. Ar avea legătură cu liderii Armatei Revoluționare a Columbiei, cunoscută sub denumirea de FARC, o grupare rebelă de gherilă.

Cocaina a fost împărțită în 4.000 de pachete de plastic care au fost împachetate și puse în 200 de pungi mari. Transportul, care a fost confiscat la 78 de mile din orașul-port Nariño, Tumaco, era suficient pentru a fi împărțit în 10 milioane de doze de cocaină. Oficialii din Columbia au spus că submarinul cu motor diesel era echipat pentru a transporta cel puțin 5.000 de kilograme de cocaină. Armata a adăugat că cel puțin opt tone de cocaină au fost confiscate de pe o navă similară în septembrie 2019.

În ciuda deceniilor de luptă împotriva traficului de droguri, Columbia rămâne unul dintre cei mai mari producători de cocaină din lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primăria Craiova face primul pas în construirea unei sere...

Primăria Craiova mai face încă un pas spre realizarea...

ȘTIRI GdS