5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRazie prin depozitele de lemne din Vâlcea

Razie prin depozitele de lemne din Vâlcea

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național privind tăierea, transportul, deținerea, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au efectuat controale pe raza municipiului Drăgășani, comunelor Șușani și Ștefănești fiind verificați 4 agenți economici, respectiv 5 depozite de materiale lemnoase. Au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Polițiștii au constat că există diferențe între stocurile faptice de material lemnos și cele scriptice, astfel că au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 75.000 de lei. S-a dispus confiscarea a peste 800 m3 de material lemnos, diverse specii și sortimente, valoarea acestuia fiind de peste 265.000 de lei.

Acțiunile de acest fel vor fi desfășurate și în perioada următoare la nivelul întregului județ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS