1.2 C
Craiova
marți, 31 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentCel puțin 14 persoane au murit şi 35 au fost rănite după o alunecare de teren în Columbia

Cel puțin 14 persoane au murit şi 35 au fost rănite după o alunecare de teren în Columbia

Cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața și 35 au fost rănite după o alunecare de teren care a îngropat marți mai multe case din centrul Columbiei, potrivit celui mai recent bilanț citat de Reuters.

Ploile abundente au provocat în zori prăbuşirea unei părți dintr-un versant montan peste locuințele oamenilor.

Dezastrul s-a întâmplat în localitatea Dosquebradas, situată în departamentul Risaralda. „Am numărat 14 morţi şi 34 de răniţi în urma alunecării de teren”, a declarat responsabilul local Carlos Maya. În raportul actualizat, autoritățile au anunțat încă un rănit și o persoană dispărută.

Circa 100 de soldaţi participă la operaţiunea de salvare

Circa 100 de soldaţi participă la operaţiunea de salvare, a declarat colonelul Raul Arevalo, scrie Agerpres.

„S-a auzit un zgomot înspăimântător, ca o bubuitură puternică. Am ieşit şi am văzut versantul prăbuşit peste case”, a declarat Dubernei Hernandez, un şofer de taxi de 42 de ani care locuieşte în apropierea locului unde s-a produs tragedia.

Serviciile de urgenţă au indicat că există pericolul producerii de noi alunecări de teren

„M-am dus acolo şi era un dezastru, oamenii erau prinşi sub pământ”, a povestit Hernandez, care a adăugat că a contribuit la acordarea primului ajutor. Serviciile de urgenţă au indicat că există pericolul producerii de noi alunecări de teren, mai multe familii fiind evacuate ca măsură de precauţie.

„În prezent, suntem în curs de gestionare a perimetrului de evacuare deoarece încă detectăm o instabilitate a terenului”, a declarat la postul local de radio un responsabil al departamentului menţionat, Alvaro Arias.

Columbia se confruntă cu alunecări de teren frecvente din cauza terenului montan

Columbia se confruntă cu alunecări de teren frecvente din cauza terenului montan, ploilor abundente și a construcțiilor defectuoase. Cea mai recentă alunecare de teren care a provocat un dezastru în Columbia a avut loc în 2017, atunci când au murit 320 de persoane din orașul Mocoa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS