6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn bărbat arestat pentru că şi-a violat fiica este suspectat şi de o crimă din 2014

Un bărbat arestat pentru că şi-a violat fiica este suspectat şi de o crimă din 2014

Un bărbat arestat pentru că şi-a violat în repetate rânduri fiica minoră a devenit suspect în cazul unei crime rămase nerezolvate. Este vorba despre cazul actriței Gabriela Dorgai, violată şi ucisă în 2014, informează Antena3.

În luna noiembrie a anului 2014, trupul neînsufleţit al actriței Gabriela Dorgai a fost găsit pe malul Someșului, în zona centrală a municipiului Satu Mare. Deşi au fost audiate sute de persoane, criminalul nu a fost descoperit. Anchetatorii şi-ar fi dat seama, însă, că bărbatul arestat recent seamănă cu portretul robot făcut atunci.

„Anchetatorii și-au dat seama că, la momentul comiterii crimei, bărbatul în vârstă de 48 de ani era agent de pază la o societate comercială din județul Satu Mare. Imediat după faptă, individul ar fi fugit din țară. La întoarcere, și-ar fi violat în repetate rânduri fata de doar 17 ani.

Convinsă de iubitul ei, fata s-a dus luna trecută la poliție și a depus o plângere”, relatează reporterul Observator Simona Vasiac.

În momentul în care a fost reținut, iar mai apoi arestat, anchetatorii și-au dat seama că există câteva asemănări între acesta și portretul robot făcut în cazul uciderii actriței Gabriela Dorgai. 

Actrița Gabriela Dorgai a fost ucisă pe malul Someșului

Dezbrăcată, plină de lovituri şi aruncată pe malul Someşului, aşa au găsit-o trecătorii pe actriţa Gabriela Dorgai. Avea 41 de ani şi juca pe scena Teatrului de nord din Satu-Mare.

Ultima dată a fost văzută în seara de 9 noiembrie 2014, la premiera piesei „Inimă de câine”. De la teatru a plecat singură spre casă, pe jos. Aşa făcea mereu.

O tânără care se plimba cu bicicleta pe dig a văzut o poşetă aruncată pe marginea râului Someş, a luat-o, apoi şi-a chemat bunica. Au coborât amândouă pe malul apei și au văzut trupul actriţei.

Criminaliştii chemaţi în grabă au cercetat ore bun, zona. Au ridicat urme, încercând să afle ce s-a întâmplat. Actriţa avea vânătăi pe gât. A fost ucisă de setea bolnavă a unui criminal și târâtă zeci de metri, în iarbă, ca o pradă. Şi violată.

Sute de persoane bănuite de comiterea crimei

La două săptămâni de la uciderea actriţei, specialiştii criminalişti din Satu Mare au dat publicităţii portretul robot al suspectului în cazul crimei, fiind vorba despre un tânăr de 30-35 de ani. 

Până acum, în cei aproape opt ani de la crimă, au fost audiate peste 300 de persoane bănuite de comiterea infracțiunii. În cazul a circa 80 de suspecți au fost prelevate și probe ADN. Mai mult, în cazul a 39 de persoane s-au solicitat și expertize tehnico-ştiinţifice biocriminalistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS