10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCăutat de nemți pentru tâlhărie și tentativă de omor, prins la Filiași

Căutat de nemți pentru tâlhărie și tentativă de omor, prins la Filiași

Curtea de Apel Craiova a dispus, miercuri, arestarea unui bărbat de 37 de ani, pe numele căruia autoritățile germane au emis un mandat european de arestare. Bărbatul a fost depistat pe 1 februarie, în Filiași. Potrivit oamenilor legii, bărbatul este suspectat că, împreună cu alți doi suspecți, au tâlhărit doi cetățeni germani domiciliați în Augsburg.

Polițiștii doljeni au precizat că autoritățile germane au emis mandate de arestare pe numele a trei români.

”La data de 26 ianuarie 2022, autoritățile germane au inițiat o operațiune, prin intermediul ENFAST (European Network for Fugitive Active Search Teams), având ca obiectiv localizarea și reținerea a trei cetățeni români, față de care au fost emise mandate europene de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și tentativă la omor.

Persoanele urmărite sunt bănuite că, la data de 19 decembrie 2021, ora 01.45, aflându-se în orașul german Augsburg, în urma unei înțelegeri prealabile, ar fi pătruns în locuința victimelor, soț și soție, în vârstă de 83, respectiv 71 de ani și le-ar fi lovit în zona capului, producându-le leziuni grave, care le-ar fi pus viața în pericol. Ulterior comiterii faptei, cei trei ar fi părăsit Germania, cu scopul de a nu fi depistați”, au explicat polițiștii doljeni.

Unul dintre suspecți, prins la Filiași

În urma investigațiilor, doi dintre suspecți au fost depistați în România. Astfel, pe 1 februarie, unul dintre ei, un bărbat de 37 de ani, a fost ridicat din Filiași. Al doilea, un bărbat de 32 de ani, a fost depistat în Baia Mare. Al treilea a fost capturat când s-a întors în Germania. Cei trei suspecți aunt acuzați de autoritățile germane de tâlhărie și tentativă de omor.

În cursul zilei de miercuri, bărbatul de 37 de ani a fost arestat preventiv în vederea predării către autoritățile germane.

”Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare din Germania cu respectarea regulii specialităţii. Dispune arestarea persoanei solicitate în vederea predării pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 02.02.2022 până la 03.03.2022, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare”, se arată în hotărârea instanței.

Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS