6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAproape doi ani de arest pentru un șofer acuzat de omor

Aproape doi ani de arest pentru un șofer acuzat de omor

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, ieri, menţinerea arestului preventiv faţă de un craiovean de 32 de ani, acuzat că a condus băut şi fără permis şi a ucis un bărbat. Accidentul a avut loc în martie 2020, între Goieşti şi Negoieşti, după o cursă ilegală de maşini. Inculpatul, care a fost arestat preventiv în urmă cu aproape doi ani, este acuzat de omor, conducere cu permisul suspendat şi sub influenţa băuturilor alcoolice şi participarea la întreceri neautorizate.

Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 19 martie 2020, inculpatul a condus cu permisul suspendat şi a ucis un bărbat. În plus, acesta băuse înainte de a se urca la volan. Accidentul a avut loc pe DN 6B, între Goieşti şi Negoieşti.

În urma anchetei s-a stabilit că, în seara zilei de 19 martie, incupatul a hotărât să facă o cursă cu un amic. Asta deşi băuse şi avea permisul suspendat încă din 2016.

„Deşi consumase băuturi alcoolice şi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, încă din anul 2016, inculpatul S.D.I. a urcat la volanul autoturismului său, marca Audi, model A8, înmatriculat în Bulgaria, pe care l-a condus pe DN 6B. Numitul T.C., care, de asemenea, nu avea dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice, a condus autoturismul marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Bulgaria. Cei doi au poziţionat autoturismele paralel, pe drumul naţional, ocupând astfel ambele sensuri de mers. Au condus cu viteză, din direcţia Craiova spre Melineşti, inculpatul conducând pe contrasens“, au precizat anchetatorii.

Judecat pentru omor şi alte trei infracţiuni

Procurorii doljeni au mai stabilit că şi la întoarcere inculpatul a condus cu viteză peste limita legală. A lovit în plin un bărbat de 44 de ani, care mergea pe marginea şoselei. Victima accidentului a murit pe loc în urma impactului violent.

Inculpatul a fost arestat preventiv pe 20 martie 2020. În august, același an, bărbatul de 32 de ani a fost trimis în judecată. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi celălalt bărbat care a participat la cursa ilegală. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 14 februarie.

Ieri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât ca inculpatul să rămână în continuare în arest preventiv. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi contestată de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS