15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puţin 18 persoane au murit în urma ploilor torenţiale din Sao Paulo

Cel puţin 18 persoane au murit în urma ploilor torenţiale din Sao Paulo

Cel puţin 18 persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale care s-au abătut de vineri până duminică asupra statului Sao Paulo, în sud-estul Braziliei, provocând inundaţii şi alunecări de teren, au anunţat duminică autorităţile, relatează dpa şi AFP.

„Urmăresc cu mare tristeţe pagubele cauzate de ploile torenţiale care s-au abătut asupra Sao Paulo”, a scris Joao Doria, guvernatorul Sao Paulo, pe Twitter, într-o postare însoţită de fotografii realizate în timpul unui zbor deasupra regiunii afectate.

500 de familii, strămutate

„Începând de vineri, inundaţiile au provocat 18 decese, între care şapte copii, şi strămutarea a circa 500 de familii”, a afirmat biroul guvernatorului într-un comunicat, conform Agerpres.

Cinci dintre victime, din oraşul Várzea Paulista, făceau parte din aceiaşi familie, conform site-ului de ştiri G1. În Embu das Artes, trei membri ai unei familii şi-au pierdut viaţa.

Guvernatorul Joao Doria a anunţat că a deblocat suma de 15 milioane de reali (aproximativ 2,7 milioane de dolari) pentru a ajuta cele mai afectate zece oraşe din statul cel mai populat al Braziliei.

De la începutul sezonului ploios, în octombrie, Brazilia a fost afectată de ploi abundente

De la începutul sezonului ploios, în octombrie, Brazilia a fost afectată de ploi abundente, în special statul Bahia (nord-est), unde s-au înregistrat cele mai grave inundaţii din ultimii 30 de ani, iar 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, şi statul Minas Gerais (sud-est), unde cel puţin 19 persoane au murit şi mii de locuitori au fost strămutaţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS