21.7 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentSeism cu magnitudinea 4,5 în largul Ciprului

Seism cu magnitudinea 4,5 în largul Ciprului

Un seism cu magnitudinea 4,5 a fost înregistrat vineri în largul localităţii Polis Chrysochous din vestul Ciprului, evenimentul fiind evaluat ca o replică a puternicului cutremur de 6,5 grade produs la începutul lunii, a anunţat departamentul de monitorizare a activităţii geologice din Cipru, informează agenţia CNA.

Seismul s-a produs vineri, la ora locală 5:58, în estul Mării Mediterane, la circa 50 de kilometri vest-nord-vest de Polis Chrysochous, la o adâncime de 23 de kilometri, conform Agerores.

Cutremurul a fost resimţit cu precădere în districtul Paphos

Cutremurul a fost resimţit cu precădere în districtul Paphos şi mai puţin în districtele Limassol şi Nicosia şi în estul ţării.

„Este evaluat ca o replică a puternicului cutremur cu magnitudinea 6,5 de pe 11 ianuarie 2022”, a indicat departamentul, precizând că centrul său de seismologie monitorizează acest fenomen.

Cutremurul produs pe 11 ianuarie în Marea Mediterană, în largul coastei de vest a Ciprului, a fost resimţit în sudul Turciei, Israel, Egipt şi insulele elene Creta şi Rhodos.

Cipru este situat într-o zonă cu activitate seismică intensă

Cipru este situat într-o zonă cu activitate seismică intensă, în apropierea liniei de întâlnire între placa tectonică eurasiatică şi cea africană.

Pe 9 octombrie 1996, un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a ucis două persoane şi a deteriorat zeci de clădiri din oraşele de coastă Paphos şi Limassol.

Pe 10 septembrie 1953, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter a ucis 40 de persoane şi a distrus sute de case, în special în regiunea Paphos. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pompierul mort în misiune ar fi fost, de fapt,...

Rezultatele autopsiei pompierului mort în misiune, în Argeş, arată...

ȘTIRI GdS