21.7 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentPeste 27 kg de chihlimbar, găsite în mașina unui turc

Peste 27 kg de chihlimbar, găsite în mașina unui turc

Peste 27 kg de chihlimbar au fost găsite ascunse în roata de rezervă, în portierele şi în bordul unui autoturism al unui cetăţean turc.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, echipa comună de control a descoperit 27,8 kg de chihlimbar sub formă de şiraguri de mărgele, ascunse  în roata de rezervă, în portierele şi în bordul unui autoturism condus de un cetăţean turc.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iași s-a prezentat, ieri după amiază, pentru a intra în ţară, un cetăţean turc, de 55 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei. Cu această ocazie echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, în portiere şi în bordul autoturismului, cantitatea de 27,8 kg de şiraguri de mărgele de culoare galben-maroniu, transparente, presupuse  a fi din chihlimbar.

A fost luată măsura reținerii bunurilor, în vederea confiscării şi expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor. Totodată  şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

20 de răniţi după ce un autobuz din Kosovo...

Aproximativ 20 de pasageri ai unui autobuz din Kosovo...

ȘTIRI GdS