11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentConsilier în Ministerul Dezvoltării, trimis în judecată pentru trafic de influență

Consilier în Ministerul Dezvoltării, trimis în judecată pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui consilier în Ministerul Dezvoltării şi a unui om de afaceri.

Viorel Dinu, consilier evaluare – examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Serviciul Corp Control, este acuzat de comiterea a două infracțiuni de trafic de influență.

Omul de afaceri este trimis în judecată pentru infracțiunea de cumpărare de influență.

Potrivit DNA, în perioada septembrie – octombrie 2020, în calitatea menționată, inculpatul Dinu Viorel ar fi pretins, iar în luna noiembrie 2020 ar fi primit de la omul de afaceri coinculpat în cauză, un autoturism de lux nou, pentru a fi folosit de o rudă a sa. Autoturismul a fost cumpărat în leasing cu sumă de 58.518,25 de euro, fiind ulterior înmatriculat pe o firmă controlată de omul de afaceri.
Folosul ar fi fost primit de inculpatul Dinu Viorel pentru ca, prin poziția deținută în minister, să își exercite influența pe care lăsa să se înțeleagă că o are asupra unor primari care aveau în derulare proiecte finanțate prin programe PNDL, astfel încât lucrările să fie realizate de firmele conduse în fapt de omul de afaceri.

Consilierul a primit şi bani

În plus, inculpatul Dinu Viorel și-ar fi exercitat influența asupra unuia dintre primari pentru ca omul de afaceri să achite avansul și ratele de leasing pentru autoturismul primit.
Într-un context diferit, în luna iunie 2021, inculpatul Dinu Viorel ar fi pretins și ulterior ar fi primit suma de 50.000 lei, prin intermediar, de la același om de afaceri, susținând că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să admită o contestație formulată de firma la care omul de afaceri era director executiv, ca urmare a excluderii de la o licitație la care firma participase, contestație care a fost admisă.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri aparținând inculpatului Dinu Viorel.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS