8.3 C
Craiova
vineri, 31 martie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentColiziune între un autoturism și un autocamion. O persoană a murit

Coliziune între un autoturism și un autocamion. O persoană a murit

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că în această dimineață traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un fir, dirijat de polițiști, pe DN 12A Onești-Miercurea Ciuc, localitatea Făgetu de Sus, județul Bacău.

În cursul nopții, a avut loc o coliziune între un autocamion și un autoturism. În urma accidentului, șoferul autoturismului (bărbat, 37 de ani) a decedat. Întrucât în urma accidentului semiremorca autocamionului a impactat un cap de pod și ocupă un sens de deplasare, circulația se desfășoară dirijat, pe celălalt fir. Se estimează reluarea normală a circulației în 30 de minute.

Este semnalat polei pe DN 17, în Pasul Tihuța, județul Bistrița-Năsăud și pe DN 18, între loc. Baia Mare și Sighetu Marmației, județul Maramureș, circulându-se, pe alocuri, în condițiile unui carosabil alunecos. Se acționează cu material antiderapant, nefiind produse accidente rutiere.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A1 Sibiu-Deva, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 București-Brașov, se circulă în condițiile unui carosabil uscat, cu vizibilitatea bună, temperaturi negative și valori normale de trafic.

Pentru reducerea riscului rutier, conducătorii auto trebuie:

  • să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum,
  • să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos,
  • să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS