21.7 C
Craiova
joi, 19 mai, 2022
Știri de ultima orăEvenimentCinci traficanți de etnobotanice, arestați

Cinci traficanți de etnobotanice, arestați

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciului Teritorial Iași au dispus, pe 22 ianuarie, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 7 inculpați. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni, fără drept, cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Bunuri confiscate

Începând cu luna august 2021, pe raza municipiului Iași a acționat un grup infracțional organizat, specializat în procurarea de substanțe psihoactive din vestul Europei, care ulterior erau introduse în România și comercializate pe piața ilicită din municipiul Iași.

Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare.

Ce au mai confiscat procuroii DIICOT Iași

În urma perchezițiilor au fost ridicate diferite cantități de substanțe psihoactive, sume de bani provenite din săvârșirea de infracțiuni, arme albe (cuțite, săbii), cântare electronice, precum și alte materiale care sunt considerate mijloace de probă și au deservit la desfășurarea activității infracționale.

În cursul zilei de ieri, magistraţii Tribunalului Iași au decis ca 5 dintre cei 7 indivizi să stea după gratii în următoarele 30 de zile, iar 2 au fost arestați la domiciliu..

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Burcea, dezamăgit de arbitraj, nu de echipă

SCM Craiova a remizat cu Brăila, 27-27, dar pe...

ȘTIRI GdS