15.6 C
Craiova
marți, 6 iunie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentȚigări, bani și mașini - confiscate de la contrabandiștii din Iași

Țigări, bani și mașini – confiscate de la contrabandiștii din Iași

Procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră din Iași au destructurat o rețea de traficanți de țigări pe care au ținut-o sub supraveghere timp de un an. În urma perchezițiilor de sâmbătă, anchetatorii au confiscat țigări de contrabandă, bani și mașini, informează Digi24.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei de Frontieră Iaşi, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în contrabanda cu ţigări şi produse din tutun, se arată într-un comunicat DIICOT remis duminică.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2021 – ianuarie 2022, procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră „au documentat activitatea ilegală, transfrontalieră de introducere în ţară, de către membrii grupării, a unor importante cantităţi de tigări, atât peste frontiera verde cât şi prin punctele de trecere a frontierei de stat din Republica Moldova şi din Ucraina, fiecare membru al grupului infracţional având scopuri şi atribuţii specifice, bine individualizate, în activitatea de coordonare, transport, distribuire şi vânzare ilegală a bunurilor astfel introduse”.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi confiscate 10.441 pachete cu țigări, sumele de 194.150 lei, 9.160 euro, 3.000 dolari şi 20 Lire sterline. De asemenea, au fost indisponibilizate șase autoturisme.

În cele două zile, acţiunile au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul STPF Suceava şi jandarmilor din cadrul IJJ Suceava, IJJ Iaşi şi Gruparea mobilă de Jandarmi Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, mai arată DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS