24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Ghana: Zeci de morți și răniți după ce un camion plin cu explozibil s-a ciocnit cu o motocicletă

(VIDEO) Ghana: Zeci de morți și răniți după ce un camion plin cu explozibil s-a ciocnit cu o motocicletă

-

Zeci de morți după ce un camion care transporta explozibili minier s-a ciocnit de o motocicletă în vestul Ghanei, declanșând o explozie care a distrus sute de clădiri.

Accidentul a avut loc în jurul prânzului în Apiate, lângă orașul minier Bogoso, la 300 km (180 mile) vest de capitala țării din Africa de Vest, Accra, potrivit The Guardian.

Un crater mare a rămas în urma exploziei, după ce un camion care circula între două mine de aur din regiunea bogată în minerale a lovit o motocicletă.

Numărul exact al victimelor nu a fost confirmat oficial, dar șeful municipalității Prestea Huni-Valea unde a avut loc explozia, Isaac Dsamani, a declarat presei locale că oficialii au numărat până acum „aproximativ 17 cadavre”.

Cel puțin 57 de răniți au fost duși la spitalele locale, au spus oficialii de urgență. Dr Joseph Darko, care lucrează la spitalul Apiate, a declarat pentru AFP că cinci dintre victime au fost duse acolo, „inclusiv un copil de cinci ani care este într-o stare care pune viața în pericol”.

Peste 500 de clădiri au fost distruse, a declarat Seji Saji Amedonu, director general adjunct al Organizației Naționale de Management al Dezastrelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovean prins în flagrant delict când vindea droguri

Un craiovean a fost prins în flagrant delict în...

ȘTIRI GdS