21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCopil răpit de babysitter în Belgia, găsit mort în Olanda

Copil răpit de babysitter în Belgia, găsit mort în Olanda

Trupul unui băiat belgian în vârstă de patru ani care a dispărut săptămâna trecută a fost găsit în Olanda, informează BBC.

Cu câteva ore înainte, poliția olandeză lansase o alertă privind răpirea lui Dean Verberckmoes. Copilul fusese dat dispărut de familia lui, după ce babysitter-ul trebuia să-l lase acasă la bunici, însă nu l-a mai adus.

Dave De K a fost condamnat în trecut la 10 ani de închisoare pentru abuzarea unui băiat

Potrivit procurorilor belgieni, Dave De K a fost condamnat în trecut la 10 ani de închisoare pentru abuzarea unui băiat în vârstă de 2 ani, care a murit ulterior. Sentința a fost ispășită în decembrie 2018.

Suspectul a fost văzut ultima dată alături de copil în ziua de miercuri, în orașul belgian Sint Niklaas.

Mama lui Dean Verberckmoes a făcut un apel public pentru întoarcerea nevătămată a copilului său. Ea a declarat pentru televiziunea belgiană că Dave de K avea grijă în mod regulat de copiii ei. „Când Dave avea grijă de ei, spuneau mereu că se jucau și pierdeau timpul”, a spus mama victimei.

O operațiune uriașă de căutare a fost lansată în Olanda

O operațiune uriașă de căutare a fost lansată în Olanda după ce autoritățile au fost avertizate că este posibil ca cei doi să fi trecut granița din Belgia.

Trupul copilului a fost descoperit noaptea trecută pe Neeltje Jans, o insulă artificială în provincia Zeeland. Un comunicat al poliției olandeze a anunțat că un elicopter era folosit în operațiune, iar polițiștii descoperiseră un „posibil loc al crimei”. În jurul orei locale 22 a fost găsit trupul unui copil, se arată în comunicat.

Într-un mesaj postat pe Twitter, poliția olandeză a confirmat că a fost găsit trupul copilului dat dispărut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS