12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentArest prelungit pentru un şofer care a lovit un copil şi a fugit

Arest prelungit pentru un şofer care a lovit un copil şi a fugit

Judecătorii din Calafat prelungit mandatul de arestare emis pe numele unui bărbat de 34 de ani, din comuna Unirea, cercetat pentru comiterea a patru infracţiuni. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a condus băut şi fără permis, a lovit un copil de 13 ani, după care a fugit de la locul accidentului. În ultimii ani, incupatul a fost condamnat în alte două dosare privind infracţiuni la regimul rutier. În ambele dosare a primit pedepse cu suspendare.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, accidentul a avut loc pe 10 decembrie 2021, în comuna Unirea.

„La data de 10 decembrie, cel în cauză ar fi condus un autovehicul pe DJ 561A, iar pe raza comunei Unirea ar fi accidentat un minor de 13 ani, din localitate, care se afla în afara părții carosabile, în calitate de pieton, după care ar fi părăsit locul accidentului.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, conducătorul auto a fost depistat la scurt timp după accident, la domiciliu, de unde a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri. Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au explicat oamenii legii.

În arest pentru comiterea a patru infracţiuni

Pe 14 decembrie, bărbatul de 34 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore. A fost acuzat de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. În aceeaşi zi, suspectul a fost dus la Judecătoria Calafat cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile.

Hotărârea instanţei a fost contestată la Tribunalul Dolj, instanţă care a menţinut decizia judecătorilor din Calafat. Săptămâna trecută, procurorii au cerut şi obţinut prelungirea mandatului emis pe numele inculpatului. Mandatul a fost prelungit cu 30 de zile, de pe 13 ianuarie până pe 11 februarie, inclusiv. 

Condamnat cu suspendare în două dosare penale

În aprilie 2021, acelaşi bărbat de 34 de ani a fost condamnat la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare într-un dosar privind infracţiuni la regimul rutier. Anchetatorii ai reţinut că, în iunie 2017, bărbatul a condus fără permis şi a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. De asemenea, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest.

În plus, inculpatul a fost obligat să preteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Unirea sau la o unitate de învăţământ din subordinea ISJ Dolj.

Pedeapsa cuprinde o alta mai veche, de 9 luni de închisare cu suspendare, primită în 2017. În acest dosar, bărbatul a fost acuzat de tractarea unei remorci neînmatriculate şi conducere fără permis. Inculpatul şi-a recunoscut faptele în ambele dosare pentru a beneficia de reducerea pedepselor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS