8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVânzători de canabis, condamnaţi definitiv

Vânzători de canabis, condamnaţi definitiv

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelurile formulate de doi craioveni condamnaţi la câte un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Anchetatorii au reţinut că inclpaţii au vândut canabis mai multor persoane din Craiova. Cercetările în acest dosar au fost începute de oamenii legii în urma denunţului formulat de o persoană încarcerată în Penitenciarului Craiova.

În martie 2021, un deţinut al Penitenciarului Craiova a formulat un denunț în care exlica că un anume Robert, „care folosește autoturismul marca BMW cu număr de înmatriculare(…), utilizează postul telefonic(…) și locuiește la adresa din Craiova(…), comercializează canabis”, se arată în hotărârea instanţei.

În baza denunţului, procurorii DIICOT au autorizat folosirea unor investigatori şi colaboratori pentru a cumpăra droguri de la suspect. De asemenea, instanţa a dispus autorizarea interceptării comunicațiilor făcute de suspect. În acest fel, anchetatorii au stabilit că, de fapt, drogurile erau comercializate de doi craioveni.

„Interceptarea convorbirilor și comunicațiilor telefonice realizată în baza mandatului de supraveghere tehnică a condus la înregistrarea unor mesaje SMS relevante, privind conversații purtate cu persoanele care cumpărau canabis de la inculpați”, se mai arată în hotărârea instanţei.

Au vândut droguri mai multor consumatori din Craiova

În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că cei doi inculpaţi, separat sau împreună, au vândut canabis mai multor persoane din Craiova, dar şi investigatorilor şi colaboratorilor autorizaţi. În total, cei doi inculpaţi au fost acuzaţi că, în perioada februarie-aprilie 2021, au vândut droguri de 28 de ori.

„Faptele inculpatului A.A., care, în perioada februarie – 12 aprilie 2021, a vândut, fără drept, droguri de risc, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată (douăzeci și două de acte materiale). Faptele inculpatului B.B., care, care, în perioada martie – 12 aprilie 2021, a vândut, fără drept, droguri de risc, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată (șase acte materiale)”, au reţinut judecătorii.

Condamnaţi definitiv la Curtea de Apel Craiova

Cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei în aprilie, anul trecut, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanţă care s-a pronunţat în septembrie. Inculpaţii au fost găsiţi vinovaţi pentru trafic de droguri şi au primit câte un an şi şase luni de închisoare cu executare.

Instanţa a mai dispus confiscarea drogurilor rămase în urma procesului de analiză, în vederea distrugerii. De asemenea, judecătorii au dispus ca cei doi inculpaţi să rămână în continuare în arest.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 10 ianuarie, judecătorii craioveni au respins ca nefondate apelurile formulate de cei doi inculpaţi. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS