22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn gorjean a încercat să se sinucidă după ce a văzut factura la energie electrică

Un gorjean a încercat să se sinucidă după ce a văzut factura la energie electrică

Un gorjean din Turburea a încercat să se sinucidă după ce a văzut factura la energie electrică în valoare de 800 de lei.

Este vorba de Dumitru Lungu, de 44 de ani, din satul Poiana. Acesta este bolnav şi nu poate să muncească. Familia sa are venituri totale de aproximativ 600-700 de lei lunar.

„Marți, în jurul orei 22.00 m-a sunat copilul lui la telefon, să vin repede că tatăl lui a vrut să se omoare, că sunt facturile prea mari. I-am spus să stea liniştiţi. Aveam un centru de permanenţă în localitate. Am mers acolo şi am luat cu mine un cadru medical şi am mers la locuinţa bărbatului. Era în pat culcat.

Era înţepat în abdomen în partea dreaptă. Avea o înţepătură de cuţit. Nu a fost nevoie să chem ambulanţa. Soţia nu l-a lăsat. L-a ţinut soţia de mână. Poate că, altfel, era mult mai grav. Omul era disperat. Nu ştia cum să îşi plătească facturile. Primeşte fiecare 120 lei, ajutorul social, la care se adaugă alocaţiile copiilor. Banii sunt total insuficienţi pentru a face faţă nevoilor. Are doi copii, unul are doi ani, iar celălalt este în clasa a V-a. Au nevoie de îmbrăcăminte, de rechizite, de mâncare şi de plata utilităţilor. Normal că banii nu le ajung. Se trăieşte foarte greu mai ales după aceste scumpiri“, a precizat primarul din Turburea, Ion Bârcă.

Precedenta factură avea o valoare de aproximativ 600 de lei, fiind o regularizare pentru jumătate de an. A doua, de 800 de lei, era pe două luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS