13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn atentator sinucigaş a ucis cel puţin 12 oameni la Mogadishu

Un atentator sinucigaş a ucis cel puţin 12 oameni la Mogadishu

Un atentator sinucigaş a ucis miercuri cel puţin 12 oameni, detonând o încărcătură explozivă la sediul unei firme private de securitate angajate de ONU la Mogadishu, a anunţat poliţia somaleză.

„Explozia puternică a distrus mai multe clădiri şi vehicule civile, ucigând cel puţin 12 nevinovaţi”, a declarat agenţiei dpa un poliţist care s-a prezentat doar ca „Ali”. „Credem că ţinta ar putea fi forţele private de securitate care escortează de obicei oficialii ONU în deplasările prin oraş”, a adăugat el.

Atentatorul şi-a pierdut şi el viaţa, deci bilanţul morţilor este deocamdată de 13. Poliţistul a arătat că alte victime s-ar putea să fie îngropate sub dărâmături. Nu se ştie dacă printre acestea se află membri ai personalului ONU sau alţi străini.

Poliţia a precizat că deflagraţia s-a soldat şi cu peste 20 de răniţi, inclusiv elevi.

Primarul adjunct al capitalei somaleze, Ali Andi Wardhere, care a supravieţuit atentatului, a declarat că se deplasa „într-un convoi separat care trecea prin zonă în momentul exploziei”. „Unele din gărzile mele de corp au fost rănite în urma atacului. A fost o explozie într-adevăr puternică. Am pierdut vieţi nevinovate, dar încercăm în continuare să îi ajutăm pe cei afectaţi”, a relatat el.

Atentatul nu a fost încă revendicat, dar dpa menţionează că gruparea fundamentalistă Al-Shaabab anunţă de multe ori că este  răspunzătoare de astfel de atacuri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS