7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei deţinuţi, între care un român, au evadat dintr-o închisoare din Italia

Trei deţinuţi, între care un român, au evadat dintr-o închisoare din Italia

Un român de 23 de ani se numără printre cei trei deţinuţi care au evadat marţi dintr-o închisoare de lângă Napoli, punând în alertă toate forţele de ordine italiene, scrie Repubblica.it.

Cei trei au procedat ca într-un film de acţiune: au reuşit să spargă zidul celulei şi au coborât de la etaj pe o frânghie improvizată din cearceafuri înnodate. Unul dintre ei, un albanez, a fost prins de gardieni când încă se afla în perimetru închisorii, dar românul şi un deţinut marocan au dispărut fără urmă. 

Afară îi aştepta o maşină, găsită mai târziu abandonată. Poliţia a instituit imediat filtre pe şoselele din zonă şi controale în autobuze şi trenuri. Căutările continuă cu ajutorul elicopterelor şi al unei unităţi speciale de carabinieri.

„Din primele reconstrucții, se pare că a existat un plan de evadare bine organizat, cu o mașină afară, care le-a permis celor doi să scape profitând de numărul foarte limitat de agenți prezenți și de serviciu la închisoare”, conform unui comunicat al autorităţilor.

În 2020, alţi doi români au încercat, fără succes, să evadeze din aceeaşi închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS