17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTânăr reţinut după ce a fost prins conducând pe contrasens, în localitate, cu 180 de km/h

Tânăr reţinut după ce a fost prins conducând pe contrasens, în localitate, cu 180 de km/h

Un tânăr, de 22 de ani, a fost surprins de polițiști în timp ce conducea un autoturism cu o viteză peste 180 de km/h, pe sensul opus de mers. Bărbatul a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale acestora, iar în urma verificării făcute de oamenii legii în baza de date s-a constatat că avea permisul suspendat. Șoferul a fost identificat și reținut pentru 24 de ore, informează Digi24.

„La data de 1 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au înregistrat cu ajutorul aparatului radar, pe raza localităţii Morăreni, judeţul Mureş, un autoturism rulând cu o viteză de 181 de km/h pe sensul opus de mers.

În data de 5 ianuarie a.c., în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 22 de ani. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că tânărul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.

Conform legislaţiei în vigoare, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei pentru depăşirea vitezei regulamentare, 870 de lei pentru deplasarea pe sensul opus de mers şi cu avertisment pentru neoprirea la semnalele regulamentare ale poliţiştilor”, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Poliţiştii i-au întocmit tânărului un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, l-au reţinut pentru 24 de ore şi continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS