19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puţin 12 persoane au murit după o busculadă într-un sanctuar hindus din India

Cel puţin 12 persoane au murit după o busculadă într-un sanctuar hindus din India

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 13 au fost rănite sâmbătă într-un lăcaş de cult din Kashmirul indian, a indicat un reprezentant al autorităţilor, citat de AFP, citat de Agerpres.

„Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 sunt rănite”, a declarat acest responsabil, sub acoperirea anonimatului. „Bilanţul s-ar putea înrăutăţi, deoarece drumul care duce la sanctuarul situat în vârful unui deal era aglomerat de credincioşi care încercau să ajungă acolo cu ocazia rugăciunilor tradiţionale de Anul Nou”, a adăugat el. Mata Vaishno Devi este unul dintre cele mai aglomerate lăcaşuri de cult din nordul Indiei şi în fiecare zi zeci de mii de persoane merg acolo să se roage.

Un alt responsabil însărcinat cu gestionarea dezastrelor a confirmat numărul de morţi, adăugând că busculada s-a produs în jurul orelor 02.45 (vineri, 21.15 GMT).

Guvernul a cerut o anchetă în legătură cu busculada

„Guvernul a cerut o anchetă în legătură cu busculada de la altarul Shri Mata Vaishno Devi”, a informat el.

Premierul Narendra Modi a declarat pe Twitter că este „extrem de întristat de pierderea de vieţi omeneşti”, precizând că se află în contact cu autorităţile locale.

El a mai prezentat „condoleanţe familiilor îndoliate” şi le-a urat răniţilor însănătoşire grabnică, potrivit AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS