16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAproape 9.000 de pachete de ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră

Aproape 9.000 de pachete de ţigări, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 8.956 de pachete cu ţigări, în valoare de 105.000 lei, marfă ce urma să fie transportată şi comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat oficial, acţiunea a avut loc a nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, unde s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă.

Astfel, marţi, în jurul orei 18.00, pe raza localităţii Valea Vişeului, judeţul Maramureş, poliţiştii de frontieră au observat la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, două persoane în timp ce transportau dintr-un imobil în construcţie mai multe colete voluminoase spre două autoturisme, parcate în apropiere.

S-a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, fiind somate să se oprească, însă cei doi bărbaţi nu s-au supus, au urcat în autoturisme şi au demarat în trombă. Şoferul uneia dintre maşini a acroşat autospeciala Poliţiei de Frontieră, rezultând doar pagube materiale.

În cel mai scurt timp, echipele de intervenţie au acţionat pe direcţiile de deplasare ale celor două autovehicule acestea fiind descoperite abandonate în zonă, iar în una dintre maşini au  fost observate mai multe colete cu ţigări. Au fost anunţate şi autorităţile statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar la imobilul în construcţie colegii noştri au descoperit alte colete cu ţigări.

S-a luat măsura conducerii autoturismelor şi transportării coletelor la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, s-a constatat că acestea conţin 8.956 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 105.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Totodată, cele două autoturisme în valoare de 30.000 lei au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei de Frontieră, iar în continuare se fac cercetări pentru depistarea tututror persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS