22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnaţi pentru un atac armat din Centrul Vechi al Craiovei

Condamnaţi pentru un atac armat din Centrul Vechi al Craiovei

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dat o sentinţă definitivă într-un dosar în care au fost deferiţi justiţiei patru craioveni acuzaţi că au fost implicaţi într-un conflict armat. Scandalul a avut loc în noaptea de 1 spre 2 iulie 2016, în Centrul Vechi al Craiovei. Pedepsele stabilite de instanţă au fost de un an şi nouă luni, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare pentru trei dintre inculpaţi. Numai unul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi la plata unei amenzi penale de 2.400 de lei.

Potrivit anchetatorilor, cei patru inculpaţi au atacat cu cărămizi, cuţite şi pistoale mai multe persoane aflate pe terasa unui bar din centrul Craiovei. În urma scandalului, două persoane au fost împuşcate.  

„La un moment dat, persoana vătămată a auzit pe unul dintre prietenii săi spunând: «Bă, ăla nu e Michel?», apoi s-a întors să vadă ce se întâmplă, moment în care i-a văzut pe inculpaţii D.M. şi V.S., care aveau fiecare câte un cuţit în mână, lung de circa 40 de centimetri. Cu aceeaşi ocazie l-a auzit pe Michel când a zis: «Lazăre, ce căutaţi mă aici? Vă omor!», iar pe partea stângă l-a văzut pe inculpatul S.I.P., care avea în mână un pistol cu care a început să tragă în direcţia lui“, au reținut procurorii doljeni.

Atacaţi cu cărămizi, în centrul Craiovei

Aceştia din urmă au mai susţinut că unul dintre inculpaţi a aruncat cu cărămizi în persoanele vătămate.

„Din grupul agresorilor s-a distins şi inculpatul C.M.I., care avea tras peste faţă un tricou şi purta un cuţit cu care ameninţa persoanele din grupul celor aflate la terasă, pentru ca mai apoi să arunce cu cărămizi în direcţia aceluiaşi grup. Agresiunea a durat circa două-trei minute, după care grupul atacator a plecat în aceeaşi direcţie din care venise, lăsând în urmă multe cărămizi, mese răsturnate şi scaune“, au mai reţinut procurorii.

Condamnaţi la Judecătoria Craiova

Cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată în octombrie 2016. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat în iulie 2018. Doi dintre inculpaţi au fost condamnaţi la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare. Unul a primit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de închisoare, tot cu suspendare. Cel acuzat că a aruncat cu cărămizi, care avea o pedeapsă mai veche, de 9 luni de închisoare cu suspendare, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni cu executare.

A urmat apelul, iar în februarie 2019, Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea dosarului.

Pedepse mai mici după rejudecare

Dosarul s-a întors la Judecătoria Craiova în martie 2019. În urmă cu un an, în decembrie 2020, instanţa a dat a doua sentinţă în acest dosar. De data acesta, trei dintre inculpaţi au primit pedepse între 1 an şi 9 luni şi 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. Ultimul inculpat a fost condamnat tot cu executare, însă la doi ani de închisoare. În plus, a fost obligat să achite o amendă penală de 2.400 de lei.

Şi acestă sentinţă a fost atacată cu apel de inculpaţi şi părţile vătămate din dosar. Săptămâna trecută, pe 22 decembrie, instanţa s-a pronunţat. Judecătorii craioveni au admis apelul formulat de incupatul condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare şi a dispus reducerea pedepsei la doi ani de închisoare, tot cu suspendare. Ceilalţi inculpaţi rămân cu pedepsele stabilite de Judecătoria Craiova.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS