17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMicrocip implantat sub piele în loc de certificat COVID

Microcip implantat sub piele în loc de certificat COVID

O companie din Suedia a creat un microcip care poate fi implantat în piele. Microcipul va putea fi scanat și va arăta certificatul COVID al unei persoane sau rezultatul testului, notează Insider.

Invenția, creată de firma tehnologică Dsruptive Subdermals, implică un implant scanabil preprogramat de mărimea unui bob de orez, care poate fi inserat sub piele.

„Am un implant de cip în mână și am programat cipul astfel încât să am pașaportul COVID pe cip, iar motivul este că vreau să-l am mereu accesibil. De exemplu, dacă merg la film sau merg la un centru comercial, atunci vor putea să-mi verifice certificatul chiar dacă nu am telefonul”, a declarat Hannes Sjoblad, director general al Dsruptive Subdermals.

Un astfel de implant ar costa în jur de 100 de euro. Sjoblad mai susține că dispozitivul nu poate fi urmărit, ci doar scanat.

Pentru a fi actualizat, microcipul nu trebuie să fie scos.

„Este ușor să actualizați implantul, puteți folosi o aplicație pe telefon pentru a schimba ceea ce este pe cip. Așa că pot adăuga informații noi pe cip în fiecare zi — ieri a fost profilul meu de Linkedin, azi este certificatul meu COVID, mâine ar putea fi altceva. Sunt convins că această tehnologie este aici pentru a rămâne și ne vom gândi că nu este nimic ciudat să ai un implant în mână”, a încheiat directorul general al Dsruptive Subdermals.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS