1.7 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentAvertizare meteo: Ploi și ninsori în aproape toată țara

Avertizare meteo: Ploi și ninsori în aproape toată țara

Meteorologii anunţă ploi şi ninsori, polei şi intensificări ale vântului în toată ţara, până marţi dimineaţă. Meteorologii au emis un Cod galben de ploi şi ninsori în Banat, Crişana şi, pe arii restrânse, în Transilvania şi nord-vestul Olteniei.


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea meteorologică privind precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântulului, valabilă de sâmbătă de la ora 10.00 până marţi, la aceeaşi oră, transmite Hotnews.

„În intervalul menţionat temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ în cea mai mare parte a ţării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) şi luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crişana şi nord-vestul Transilvaniei”, a precizat ANM.

Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 60…70 km/h spulberând zăpada.

De asemenea, meteorologii au emis Cod galben de ploi şi ninsori însemnate cantitativ, de sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 12.00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Mureş, Alba, Arad, Timiş, Mehedinţi şi Gorj.

În acelaşi interval va fi Cod portocaliu de ploi abundente, în judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS