12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOpt cetăţeni străini depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni

Opt cetăţeni străini depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat opt cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, ascunşi într-un autocamion care transporta diferite bunuri pe ruta Turcia-Cehia.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat, ieri, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, grupaje (diferite bunuri) pe ruta Turcia-Cehia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, opt cetăţeni străini.

Persoanele au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS