11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎn arest pentru falsificarea de adeverințe de vaccinare

În arest pentru falsificarea de adeverințe de vaccinare

Instanţele de judecată au prelungit mandatul de arestare emis pe numele unui fost registrator, acuzat de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic. Potrivit anchetatorilor, în perioada mai-iunie 2021, în calitate de registrator la un centru de vaccindare din Drobeta Turnu Severin, a generat aproape 100 de adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul ar fi modificat date din aplicaţia RENV. Datele persoanelor nevaccinate au fost scrise peste cele ale unor persoane vaccinate.

„În fapt, s-a reținut că, inculpatul, fost registrator în cadrul Centrului de vaccinare Stadion municipal din Drobeta Turnu Severin, în perioada 15.05.2021-25.06.2021, a accesat fără drept aplicația RENV de pe sistemele de calcul din centrele de vaccinare Stadion Municipal și Sala Polivalentă, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin, și a modificat datele informatice ale acesteia, în sensul că a suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele a 96 de persoane cărora le-a generat adeverințe de vaccinare false, care atestă în mod nereal că cele 96 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID 19”, au explicat procurorii.

În arest pentru falsificarea de adeverințe de vaccinare

Pe data de 23 septembrie, judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au emis un mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și fals informatic.

În octombrie, procurorii au cerut şi obţinut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele inculpatului. Ulterior, pe 12 noiembrie, Tribunalul Mehedinţi a dispus plasarea bărbatului sub control judiciar. Hotărârea instanţei a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Craiova. Judecătorii craioveni au admis acţiunea anchetatorilor şi au dispus prelungirea măsurii arestării preventive începând cu data de 22 noiembrie şi până pe 21 decembrie.

În decembrie, procurorii au cerut din nou prelungirea mandatului emis pe numele inculpatului. Tribunalul Mehedinţi a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus prelungirea măsurii până pe data de 20 ianuarie, inclusiv. A urmat contestaţia, iar luni, pe 20 decembrie, Curtea de Apel Craiova a respins acţiunea bărbatului. În urma hotărârii judecătorilor craioveni, inculpatul va fi cercetat, în continuare, în stare de arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS