21.6 C
Craiova
sâmbătă, 21 mai, 2022
Știri de ultima orăPoliticaEuropaGuvernul francez crește presiunea asupra francezilor nevaccinati

Guvernul francez crește presiunea asupra francezilor nevaccinati

Guvernul francez a sporit presiunea asupra francezilor nevaccinați anunțând, vineri, o înăsprire a condițiilor de acces la permisul de sănătate, pentru a face față variantei Omicron.

Anunțul a fost făcut după întrunirea consiliului de apărare a sănătății, care a stablit noi măsuri în fața celui de-al cincilea val fulger al Covid-19 și a variantei extrem de contagioase Omicron, scrie Hotnews.
Varianta Omicron, a cărei viteză de propagare este „fulger în jurul nostru în Europa”, „se va răspândi foarte repede până la punctul de a deveni dominantă de la începutul anului 2022” în Franța, a anunțat premierul Jean Castex.

Ca urmare, pentru a intra în restaurante, centre comerciale, locuri de spectacol, muzee etc., un test negativ nu va mai fi suficient. Va fi neapărat necesar să fi fost vaccinat (sau vindecat de Covid) și să fi primit un rapel.

Sancțiuni mai aspre pentru permisele de sănătate false

Această măsură va face obiectul unui proiect de lege prezentat la începutul lunii ianuarie Parlamentului, care va include și înăsprirea condițiilor de control și sancțiuni împotriva permiselor false.

„Nu este admisibil ca refuzul a câteva milioane de francezi de a se vaccina să pună în pericol viața unei țări întregi și să submineze viața de zi cu zi a unei mari majorități”, a mai declarat premierul Jean Castex.
„Presumăm să punem presiune pe cei nevaccinati, deoarece serviciile de îngrijire critică și de resuscitare ale spitalelor noastre sunt pline, în cea mai mare parte, cu persoane nevaccinate”, a spus Jean Castex.
Termenul limită pentru accesarea rapelului va fi, de asemenea, redus la începutul lunii ianuarie la patru luni în loc de cinci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Universitatea Craiova – Farul 4-1 / Alb-albaştrii s-au revigorat...

Universitatea Craiova a încheiat play-off-ul Ligii 1 cu o...

ȘTIRI GdS