22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPrima reacție din partea suspectului marocan

Prima reacție din partea suspectului marocan

Raluca Andrei, avocatul suspectului crimei de la Roua, a avut o primă reacţie privind acuzaţiile care i se aduc clientului său, potrivit Ziarul de Iași.

„A făcut dovada că vacanța aceasta, în Italia, era programată de mai bine de 3 săptămâni, avea biletele de întoarcere pentru România, achiziționate. De la momentul la care a aflat că este căutat de autoritățile române, clientul meu a dorit să se întoarcă de bună voie acasă. Dânsul se consideră nevinovat, nu înțelege de ce s-au dat publicității atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condițiile în care nu are antecedente penale, îl cunoștea doar pe băiat, pe victima de sex masculin, pe prietena acestuia doar tangențial. Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, care i se pune lui în sarcină“, a spus avocata.

Vrea să coopereze cu autoritățile române

Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul numărul unu al autorităţilor în cazul dublei crime de la Iaşi, a solicitat sa fie trimis repede în țară, pentru a putea da declarații și a putea colabora la aflarea adevărului, renunțând chiar să aștepte traducerea documentelor din România.

„Nu s-a sustras, ci s-a suprapus peste acest eveniment. Sperăm să facem lumina în acest caz cât mai repede. A spus că, într adevăr se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucât își uitase un hanorac la amicul său, care a și fost găsit omorât. Nu a avut vreo ceartă, vreo altercație cu acesta, nimic, dar a fost una din persoanele care l-au vizitat înainte de nefericitul eveniment.

A mers cu taxiul și atunci s-a și lovit, are și fișa care este în custodia autorităților române, întradevăr, fișa a fost găsită la percheziții, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman. Dacă era ceva, nu s ar fi dus în văzul autorităților la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incrimnatoare în locuință, a suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenție să se sustragă sau să se ascundă.

Înfățișarea cum si-a schimbat-o? Purta ochelari si era fără barbă atunci când a fost găsit în Italia. Sunt o serie de chestiuni pe care nici eu nu le cunosc. De ce și-a schimbat aspectul nu știu nici eu, cu siguranță ne va lămuri și cu privire la aceste chestiuni”, a continuat avocata suspectului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS