11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSpărgători de locuinţe, ridicaţi de "mascaţi"

Spărgători de locuinţe, ridicaţi de „mascaţi”

Poliţiştii doljeni au dispus, sâmbătă, reţinerea a doi craioveni, de 18 şi 35 de ani, suspectaţi de comiterea mai multor furturi. Potrivit oamenilor legii, în noaptea joi spre vineri, de cei doi ar fi spart trei imobile din Craiova şi au furat televizoare, îmbrăcăminte şi diverse obiecte de uz casnic. Bunurile furate au fost găsite în urma percheziţiilor făcute de poliţişti.

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că, în cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii au descins la domiciliile suspecţilor. La percheziţii au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj și Serviciul Criminalistic Dolj.

„Polițiști din cadrul Secțiilor 1 și 6 Poliție Craiova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat două percheziții domiciliare, la două imobile din Craiova. În urma perchezițiilor efectuate, au fost găsite televizoare de tip plasmă și LCD, obiecte vestimentare și de uz caznic, care au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Un tânăr de 18 ani și un bărbat de 35 de ani, din Craiova, au fost conduși la sediu poliției pentru audieri. Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 09 spre 10 decembrie, în trei imobile de pe raza municipiului Craiova, de unde ar fi sustras televizoare tip plasmă și LCD, obiecte vestimentare și de uz caznic, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5.000 de lei”, au precizat oamenii legii.

Reţinuţi pentru furt calificat

Potrivit oamenilor legii, prejudiciul a fost recuperat în totalitate de poliţişti. Tot sâmbătă, după ce au fost audiaţi, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore. Cei doi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Craiovenii au fost încarceraţi în arestul IPJ Dolj, urmând să fie duşi la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS