20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoi români în stare gravă după ce au căzut cu TIR-ul într-o râpă, în Franţa

Doi români în stare gravă după ce au căzut cu TIR-ul într-o râpă, în Franţa

Un teribil accident de circulație a avut loc sâmbătă dimineață, pe RN 141, pe centura ocolitoare Chabanais, între sensurile giratorii Chabanais și Étagnac, pe sensul Limoges – Angoulême, informează Stiridiaspora.

Șoferul unui camion românesc care transporta piese metalice a pierdut controlul vehiculului, care a plonjat într-un şanţ. Camionul a urcat pe terasament, s-a dezechilibrat și a căzut într-o râpă, potrivit sudouest.fr.

Traficul a fost complet oprit pe sensul Limoges-Angoulême toată dimineața și aproape toată după-amiaza de sâmbătă. 

Unul dintre răniţi, scos după patru ore din cabina strivită

Cauza accidentului a fost probabil stratul gros de gheață care a acoperit toate drumurile din Limousin și Charente Limousine, în dimineața de sâmbătă.

O echipă a Direcției Interdepartamentale Routes du Centre-Ouest (DIRCO) a descoperit mastodontul în râpă, în timpul unei operațiuni de sablare pe carosabil, și a anunțat pompierii.

Cei doi ocupanți ai camionului, șoferul și colegul lui, de naționalitate română, în vârstă de 40 de ani, au fost grav răniți și au fost transportați la Spitalul Universitar din Limoges. În urma impactului căderii, remorca a fost ruptă în două. Capul tractor și bucata din remorcă încă atașată de el au fost aruncate în râpă.

Șoferul și pasagerul au rămas blocați în cabină, încarcerați. Dacă pasagerul a putut fi scos destul de repede din cabină și transportat la Limoges, după ce a fost îngrijit la fața locului, a fost nevoie de aproape patru ore ca oamenii de la serviciile de urgență să-l scoată pe șofer. Au fost mobilizați aproximativ douăzeci de pompieri, cu participarea centrelor de salvare din Chabanais, Terres-de-Haute-Charente, secția VSRD (vehicul specializat pentru vehicule grele), SMUR din Saint-Junien și Limoges și GRIMP (recunoaștere și intervenție), pentru ca remorca să fie asigurată cu sprijinul unui utilaj specializat de reparații, înainte de a-l scoate pe șofer. 

Un alt șofer român a murit în apropiere

În urmă cu patru ani și jumătate, în aproape același loc, un alt șofer român și-a pierdut viața, într-un loc numit „Maison Neuve” de pe RN 141, în orașul Exideuil-sur-Vienne (Charente).

O furgonetă condusă de un român, de 22 de ani, s-a ciocnit frontal cu o semiremorcă care venea din sens opus și care transporta cutii de suc de portocale.

Mașina lui s-a izbit de o casă din apropiere. Pridvorul s-a prăbușit peste vehicul, prinzându-l pe șofer sub un morman de tablă, moloz, piatră și lemn. Tânărul șofer român a murit în urma impactului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS