22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Zeci de morți după una dintre cele mai grave serii de tornade din SUA

(VIDEO) Zeci de morți după una dintre cele mai grave serii de tornade din SUA

-

Un ”roi” de tornade au străbătut șase state din SUA, ucigând peste 70 de oameni în Kentucky și lăsând în urmă un șir de case și afaceri distruse de-a lungul a peste 200 de mile, au declarat oficialii sâmbătă, relatează Reuters.

Autoritățile se tem că zeci de persoane au murit la o fabrică de lumânări din vestul statului Kentucky, unde lucrau aproximativ 110 oameni, când o tornadă puternică a distrus construcția, provocând prăbușirea acoperișului.

Guvernatorul Kentucky Andy Beshear a declarat că 40 dintre cei 110 muncitori au fost salvați din fabrică până acum.„Nivelul de devastare este diferit față de orice am văzut vreodată”, a spus Beshear despre pagubele cauzate de șirul de tornade.

Biden: „O tragedie de neimaginat”

Agenţiile federale de răspuns la dezastre au început deja să se desfăşoare în zonele afectate, a spus Joe Biden care a promis că „statul federal va face tot ce poate pentru a ajuta”.

Un VIDEO cu tornada din Kentucky poate fi văzut aici.

Declararea stării de urgenţă a fost anunţată în Kentucky, a mai spus liderul administraţiei de la Washington, iar altele ar putea urma dacă guvernatorii statelor afectate de dezastru solicită acest lucru.

Joe Biden a spus că intenţionează să meargă la faţa locului în Kentucky, dar a subliniat că nu vrea „să obstrucţioneze” operaţiunile de salvare.

Preşedintele american a mai subliniat că fenomenele meteorologice sunt „mai intense” odată cu încălzirea globală, fără însă a stabili o legătură de cauzalitate directă între schimbările climatice şi dezastrul care a îndoliat ţara vineri seară.

„Am fost informat de tornadele devastatoare din ţară. Să pierzi pe cineva drag într-o astfel de furtună este o tragedie de neimaginat. Vom colabora cu guvernatorii pentru a ne asigura că avem tot ce ne trebuie pentru căutarea supravieţuitorilor şi pentru limitarea pagubelor”, a scris Joe Biden pe Twitter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

În Româna 20% dintre tineri nici nu învață, nici...

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu...

ȘTIRI GdS